Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Műanyag Gyeprács, négyzet alakzat, fekete (50 x 50 x 4 cm)
2.400 Ft
Menny.:db

Műanyag Gyeprács, négyzet alakzat, fekete (50 x 50 x 4 cm)

Méret
50 x 50 x 4 cm
Kiszerelés
db
2.400 Ft
Menny.:db

A műanyag gyeprácsok megőrzik a gyep természetes és kellemes megjelenését. A gyeprács olyan helyekre alkalmas, ahol nem szeretne sárban vagy pocsolyában taposni  A füves-gyepes területek kialakítására, kocsi beállóhoz és parkolóhoz. Rézsűhöz, gyalogos és gépkocsi utak kiépítéséhez, valamint kerti dekoráció kialakítására, talaj kiegyenlítésére és fenttartására. Előnye a beton gyepráccsal szemben, hogy könnyű lerakni, nem égeti ki a füvet mint a beton. ( beton elszívja a vizet a növénytől ), UV álló.
 

Telepítés: Azon a területen, ahol a műanyag gyeprácsok le lesznek fektetve, a meglévő gyepet, gazt és termőföldet el kell távolítani a megfelelő szintig, annak érdekében, hogy az összes szükséges réteg elférjen. Javasoljuk, hogy a területet szegélyekkel határolja körül, hogy a járművek szabadon beléphessenek. 

A hordozóréteg a legfontosabb elem, a műanyag gyeprácsok telepítésekor. Elsősorban egy áteresztő rétegnek kell lennie. A legjobb, ha 0-32 mm-es vegyes kőzetű, természetes kavicsból készül, amely könnyen tömöríthető. Nem ajánlott száraz betont vagy bármilyen hasonló, vízhatlan anyagot használni. A réteg vastagsága a helyszín céljától függ. Ha a terület magáncélú, az optimális rétegvastagság kb. 20 cm. Ha a területet nyilvános használatra szánják, és intenzív autóforgalom várható, akkor a rétegnek legalább 40 cm-nek kell lennie. A kavicskeveréket mindig megfelelően kell kiegyenlíteni és mechanikusan tömöríteni.

Ezt követően érdemes agroszövetet, geotextiliát leteríteni. Így a gyomosodás elkerülhető. A legnépszerűbb típus a 100-300 g/m2-es áteresztő geotextília. Ezt követően a talajra, lépésről lépésre, (mintha járólapot tenne le) rögzítse a rács alján található karom segítségével a rácsokat. A rácsok egymáshoz rögzíthetők, illetve toldhatók. Majd pótoljuk a rács méretre vágásával a hiányos részeket.

A megkapott területet öntsük fel kaviccsal vagy zúzalékkal vagy termőfölddel és terítsük szét. Legfeljebb Ø 20 mm-es kaviccsal, zúzalékkal érdemes megtölteni, ami biztosítja a kényelmes használatot. A teljes rácsszerkezet kitöltése után a kavicsot mechanikusan tömöríteni kell. Ha gyepesíteni szeretne a termőföldet szórja meg fűmaggal. Az így kapott eredmény egy erős szilárdságú, vízelvezető területet eredményez.
 


 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: KERGEO061
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek.

1. A gyeprács nem reped meg az autó súlya alatt?

A műanyag gyeprács megfelelően ellenálló. Egy áthaladó személygépkocsi nem deformálja és máshogy sem károsítja az elemeket.
Ha esetleg mégis repedezés fordul elő, arról az esetek többségében a talaj alacsony hordozóképessége tehet. Ezért a műanyag gyeprács lefektetése előtt győződjünk meg róla, hogy a rétegek kellően tömörek.

2. Nem károsítja az elemeket a fagy vagy az erős napsütés?

Fagyálló és UV álló.

3. A gyeprács lejtőre is fektethető?

Igen, de ez a lejtő meredekségétől is függ.

4. Nem akad bele a gyeprácsba a gyerekek vagy háziállatok lába?

Egy cella mérete kb. 60 mm. Ha megfelelő mennyiségű anyaggal (földdel vagy kaviccsal) töltjük fel a műanyag gyeprácsot, akkor biztosan nem fenyegetnek olyan balesetek, amelyek során egy végtag beleakad a cellákba vagy valaki elbotlik az elemek közti résben.

5. Süllyesztett ágyásszegélyre is szükségem lesz a lerakáshoz?

Ha autóbeállót létesítünk, akkor a gyeprácsot a talajba süllyesztjük, ágyásszegélyre nem lesz szükségünk. Viszont, ha kerti ösvényt építünk, akkor a fű átnövése ellen használhatunk.

6. Hogyan jelöljük ki a parkolóhelyeket a füvesített felületen úgy, hogy az autóval érkezők is jól lássák őket?

A parkolóhelyeket kijelölhetjük, amelyek az elemek nyílásaiba helyezhetők. Így egyszerűen kijelölhetjük (akár kaviccsal) a haladási irányt vagy a parkolóhelyeket.
 

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

A műanyag gyeprács kiszállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék darabszámától és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.

Fontos infóA gyártók felszámolhatnak különböző díjakat, mint raklap betéti díj (ez visszajár Önnek, ha visszahozza a raklapot),
raklap használati díj vagy csomagolási díj (ki, hogy hívja), illetve, ha nem teljes raklapról van szó, akkor raklap bontási díj, útdíj