Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek

Geotextília

A geotextília egy olyan sokoldalú lehetőség, ami megbízható és hosszú távú megoldást kínál a kerti munkák során. A veteményestől a térkövezésen át a medencéig szinte mindenhol alkalmazható. Kínálatunkban különböző méretekben, színben és típusban találsz fóliát, kedvező áron, gyors országos kiszállítással. Vásárold meg nálunk az ideális geotextíliát!
Rendezés:

Geotextília a Babó Kőburkolatok webshopon: érdemes tőlünk rendelned!

Fóliák, minden felhasználási területhez 

Csupán néhány kattintásra vannak tőled kerted univerzális megoldásai, a geotextília fóliák. Válaszd ki kínálatunkból az ideális darabot, és élvezd minden előnyét. Megszűnik a harc a gyomnövények ellen, nem kell aggódnod a téli fagyás miatt és még a vakonddal is leszámol.

Megrendeled. Kiszállítjuk. Átveszed. Egy pillanat alatt!

Akár magáncélra, akár vállalkozásod számára keresed a megfelelő típust, nálunk biztosan megtalálod. Ettől fogva felgyorsulnak az események! Gondoskodni fogunk a kiválasztott termékek villámgyors és pontos kiszállításáról. Óriási raktárkészletünk garantálja, hogy rendelésedet követően gyorsan összeállítsuk a csomagot, majd elindítsuk a szállítást az ország bármelyik településére. Mindehhez csupán pár munkanapra van szükségünk. De van egy ennél is gyorsabb megoldás! Amennyiben azonnal kézhez szeretnéd kapni a kiválasztott árucikkeket, egyszerűen keress fel minket és vedd át a termékeket budapesti telephelyeink egyikén. 

Geotextília, sokféle méretben

Kínálatunkban minden felhasználási területhez megtalálod a megfelelő geotextíliát. Érdemes alaposan átolvasnod a termékleírásokat, mert eltérőek a fóliák típusai, méretei és persze az árai. Választékunkban természetesen nemcsak a fóliákat, de a kapcsolódó kiegészítő termékeket is megtalálod. Kedvező áron válogathatsz a különféle műanyag gyeprácsok és szegélyek között, vannak fém és műanyag leszúró-rögzítő tüskék és még vakondháló is.

A kerti munkák alfája és fóliája 

Kerti út, virágágyás, térkövezés, kocsibeálló, veteményes, térburkolat, kerti tó... Ez csupán néhány terület, ahol a geotextília használata ajánlott. Sőt, inkább kötelező! A fólia segítségével könnyedén elkülönítheted a különböző talajrétegeket, így azok később nem keveredhetnek egymással. Emellett vízelvezetéshez vagy vízszűrő rétegnek is bátran felhasználhatod. A vastag geotextília segítségével jobban eloszlik a falak vagy akár a kerítés súlya a talajon, így nem kell a falak elmozdulásától, omlásától tartanod.

A geotextíliák legnagyobb előnyei:

  • Nincs szükség vegyszerekre.

  • Kimagasló szabályozás még a legszívósabb gyomok ellen is.

  • Átengedi a levegőt, a vizet és a tápanyagokat a talajba és a növények gyökérzetéhez.

  • Könnyen telepíthető

  • Növeli a termés mennyiségét és minőségét.

  • UV stabil anyag

Bátran alkalmazhatod ezeket a geotextíliákat az alábbiakhoz:

Geotextília fajták

Összesen két eltérő típus létezik, ebből tudod kiválasztani az igényeidnek leginkább megfelelőt. Létezik szőtt típus, valamint az úgynevezett tűnemezeléssel előállított nem szőtt változat. Egyetlen közös tulajdonságuk, hogy hőre lágyuló anyagok. Minden másban különböznek. A két variációt még szabad szemmel, érintés nélkül is könnyedén megkülönbözteted, mert már megjelenésükben is jelentősen eltérnek egymástól. A szőtt geotextil fajták jellemzően egy elkülöníthető szálakból álló, fényes anyag, míg a nem szőtt testvérének anyaga leginkább a juhgyapjúra emlékeztet. 

Nemcsak megjelenésük különbözik, de az előállításuk technológiája is. Ennek köszönhetően más és más területen alkalmazhatók. A szőtt geotextília nagy szakítószilárdsággal bír, így bátran felhasználhatod talajerősítésre egy kertépítés során. Ha pedig vízelvezetésről vagy a növekvő gyom elleni küzdelemről van szó, érdemes a nem szőtt változat mellett döntened.

Fólia a kertedben

A geotextília használata üres területen 

A geotextília telepítését saját magad is el tudod végezni szakember bevonása nélkül. Először mérd fel a terült szélességét és hosszúságát, így látni fogod, hogy milyen nagyságú területet kell lefedned fóliával. A legegyszerűbb dolgod értelemszerűen akkor van, ha még nincsenek növények, virágok a kertedben, azaz egy üres területről van szó. 

Ilyen esetben csak rögzítened kell a fóliát a tervezett virágágyások szegélye mentén. Ehhez használj kifejezetten erre a célra kialakított tüskéket. Ezután vágj lyukakat a fólia anyagába azokon a helyeken, ahova a leendő növényeid kerülnek. Ez egyben meghatározza az ültetőgödrök helyzetét is. Ezt követően már csak a rendszeres öntözésről kell gondoskodnod, és kerted hamarosan életre kel. Nagyon fontos, hogy a telepítés előtt tisztítsd meg a területet minden gyomtól és egyéb szennyeződéstől!

A geotextília használata beültetett területen

Egy picivel komplikáltabb a helyzet, ha a geotextíliát egy korábban már beültetett kertben kívánod alkalmazni. A feladatod a következő: a megművelt terület szélein, a szegélyek tövében le kell ásnod körülbelül 15-20 cm mélyen. Helyezd bele a fóliát az így kapott résekbe, azután fűzd be a végeit. Amikor ezzel megvagy, töltsd fel újra földdel a réseket, majd a növények elhelyezkedésének és távolságának megfelelően lyukaszd ki a fóliát. Végül a geotextilt helyezd szorosan a növények gyökereihez. Ugye, nem is olyan bonyolult?

A geotextília ára

Nehéz egységes, konkrét árat meghatározni, hiszen számos típus létezik. Eltérő a geotextíl fóliák típusa, anyaga, szélessége és vastagsága. Léteznek 1 és 2 méter széles termékek, a vastagságuk lehet 68 vagy 125 gramm, és persze színben is különbözhetnek. A Babó Kőburkolatok webáruházában a prémium geotextília árak már 450 Ft-tól indulnak, de kapható 2 méter széles, 250 gr/m2 vastagságú szürke fólia 1370 Ft-tól.

További információra lenne szükséged termékeinket vagy szolgáltatásainkat illetően? Ne habozz: keresd segítőkész és szakmailag felkészült kollégáinkat elérhetőségeinken keresztül!