Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek

Kőburkolat

A 90-es években Magyarországon ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a kőburkolatok iránt. A mediterrán ízlésvilág betörésével párhuzamosan indult fejlődésnek a hasított, illetve tört felületű burkolókő felhasználásának máig tartó növekedése. 
 
Mit is jelent a mediterrán stílus?
 
A mediterrán térségből származó kőburkolat, természetes anyagokat, meleg színeket, barátságos, hívogató formákat, izgalmas részleteket és mindenekelőtt otthonosságot ad. A mediterrán stílusú kőburkolat természetességével, különleges felületével nyert teret a piacon. Új trend lett a rusztikus mészkőből készült kőburkolat ami szépen kiegészítette a kerteket díszítő kő virágtartókat, szökőkutakat és szobrokat. Régebben a rusztikus kőburkolat az egyik legmeghatározóbb mediterrán stíluselem volt, ma már a letisztult és természetes színeket, anyagokat kedvelő zen stílusban is egyre nagyobb hangsúlyt kap.
Termékeink közül nagy hangsúlyt fektetünk még a beton térkövekre és a kertépítő elemekre. A gazdag forma és színválaszték lehetővé teszi, hogy gyorsan és esztétikusan burkoljunk járdákat, teraszokat és gépkocsibejárókat.
Minden terméket saját importból szerzünk be, hogy így biztosítsuk a legkedvezőbb árat viszonteladó partnereinknek és egyéni vásárlóinknak. Jelenleg Horvátországból, Brazíliából, Németországból, Görögországból, Olaszországból, Bulgáriából, Albániából, Szlovákiából, Törökországból és Szíriából importálunk természetes köveket.
Rendszeres akciókkal, mérsékelt árakkal várjuk az építkező és szépítkező érdeklődőket és vásárlókat. Termékeink közözött található hazai, import kőburkolat egyaránt.
Amennyiben viszonteladó partnerünk szeretne lenni, kérjük hogy a +36 30/ 937 53 84-es telefonszámon hívjon minket személyes kapcsolat felvétel céljából.

VIGYEN SZÍNT ÉS SZENVEDÉLYT OTTHONÁBA!

HORVÁT MÉSZKŐ

A horvát mészkőlapok Közép-Dalmáciából származnak. Hazájában több száz éve bányásszák és használják építészeti célokra.

A horvát mészkő jellemzői
Könnyű megmunkálhatósága, nagy szilárdsága, rusztikus megjelenése miatt széles körben népszerű lett egész Európában. Meleg, okkersárga színével mediterrán hangulatot kölcsönöz a burkolt tereknek. Főleg kültéri burkolatként terjedt el, de a több fantáziával rendelkezők különleges, ódon megjelenését beltérben is kihasználják.

Megjelenési formái: főleg szabálytalan alakzatban, de gyakori a méretre vágott, és sprengelt is.

Vastagsága raklaponként 1-2cm-es szórással van osztályozva

A horvát mészkő méretei
Leggyakrabban használt méretek:

  • 1-2cm vastag: függőleges burkolásra
  • 2-3cm vastag: függőleges, kevésbé igénybevett helyeken vízszintes burkolásra
  • 3-4cm vastag: vízszintes burkolásra nagyobb igénybevételnél
  • 4-5cm és vastagabb: kerti tipegőknek és szárazon rakott burkolatoknak

A horvát mészkő többféle formátumban is elérhető:

A HORVÁT MÉSZKŐ, MINT BURKOLÓANYAG

Burkolási tanácsok
A horvát mészkőlapokat mindig gondosan meg kell tisztítani a rétegeket elválasztó agyag rétegtől. Ez történhet nagynyomású mosóval vagy gyökérkefével, de semmi esetre sem drótkefével vagy egyéb éles tárggyal ami a felületét megsértheti.
Burkolása függőleges felületen csemperagasztóval történik.

Vízszintesen ragaszthatjuk, vagy cementhabarcs ágyba fektethetjük a lapokat.

A habarcs ágy vastagabb lapoknál javasolt, amelyek felülete durvább, egyenetlenebb.

Szintén habarcsba célszerű rakni ott, ahol a teherhordó réteg felülete nem tökéletes, kiegyenlítésre szorul.

A fugázást legtöbbször cementhabarccsal végezzük, de keskenyebb fugáknál használhatunk gyári fugázó anyagokat is. Ennél a műveletnél vigyázzunk arra, hogy a kövek felületét ne kenjük össze, inkább használjunk fugázó pisztolyt. A lapok fugázás előtti impregnálása segít a letisztításban. A fugaanyagot drótkefézni, kaparni nem szabad! +5 fok alatt ne burkoljunk!