Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Bányahomok, Sárga Homok ( /m3 )
8.500 Ft
Menny.:m3

Bányahomok, Sárga Homok ( /m3 )

Kiszerelés
Ömlesztett /m3
8.500 Ft
Menny.:m3

Bányahomok jellemzői, felhasználása:

Az ömlesztett anyagoknál alapvetően kétféle homoktípust különíthetünk el egymástól, így normál esetben beszélhetünk bányahomokról és folyami homokról.
A bányahomok vagy más néven sárga homok a szemcsenagyság tekintetében teljesen megegyezik a folyami homokkal, ezáltal 0-1 mm-es darabkák találhatók benne. A színét leszámítva érzetre a bányahomok nagy a hasonlóság a folyami társával, azonban építőanyagként nem igazán alkalmazzák, ennek az oka pedig leginkább a szemcsék kialakításából fakad.

A bányahomokot különféle kőzetekből és ásványi anyagokból a szél ereje formálta, ennek megfelelően a természet ereje a szemcséket olyan intenzíven görgette egymáson, hogy az aprócska darabkák teljesen gömbölyded alakot vettek fel.
Egészen hasonló típusú homok található a sivatagokban is, amiből hiába van világszerte rengeteg, sajnos a gömbölyű szemcsék nem alkalmasak betonozásra, illetve más építőipari munkára sem, mert nem rendelkeznek olyan tapadófelülettel, mint a folyami homok.

Ezt a fajta homokot nem mossák, sárga színű, puha tapintású homok, mely nagyon jól tapad, jól formázható, agyagos és felülete sima. Tökéletesen felhasználható burkolatok, csatornacsövek, vízcsövek ágyazásához, utak alapozásához, játszóterek és homokozok feltöltéséhez használják.

 Gyakran alkalmazzák talajrétegben például különféle gépészeti vagy villamosvezetékek jelölésére. A csöveket gyakran helyezik ilyen homokrétegbe, aminek az oka bizonyos esetekben a könnyed elhelyezhetőség és a dőlésszög kialakításának egyszerűsége, máskor azonban a jelölés, a láthatóság.
Ha például földmunkát végzünk, és a talajból váratlanul sárga homok kerül elő, akkor az mindig óvatosságra int, hiszen abban valamilyen vezeték futhat.

 

 Alapvetően normál vakolásra – modern falazóhabarcshoz –, betonozásra vagy bármilyen feltöltésre teljesen alkalmatlan.
Simítóvakolatként vagy misungként megállja a helyét, hiszen ennek leginkább csak a látszat a lényege, gyakorlati feladata azonban nincs.

 Jó választás lehet például falazóhomok gyanánt abban az esetben, ha korabeli épület korhű felújítására van szükség, hiszen kizárólag mészhabarccsal lehet működőképes.

 

 A homokozó homok hónapok elteltével sem keményedik meg, azonban az állatok elől biztonságosan elzárva tartandó, hogy megelőzzük a súlyos kimenetelű fertőzéseket, melyeket állatok ürüléke okozhat.

  1 m3 bányahomok nagyjából egy 10x10 méteres terület fedésére alkalmas, átlagosan 10 centiméter vastagságban.

 

 • Puha
 • Jól tapad
 • Agyagos
 • Sima felületű
 • Burkolatokhoz
 • Csatornacsövekhez
 • Vízcsövek ágyazásához
 • Utak alapozásához
 • Játszóterek és homokozók feltöltéséhez 
   

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE
 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: OMLHMK001
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek.

Megnevezés: Kiszerelés:
Bánya Homok (0-1 mm) Ömlesztett / m3
Vakoló Homok (0-1 mm) Ömlesztett / m3

Mennyibe kerül a kiszállítás?

Az ömlesztett anyag szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék mennyiségétől és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.