Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Térburkolat Mintakert

Térburkolat a korszerű környezet építésben:

Korunk alapvető követelménye környezetünk megszépítése, úgy, hogy a különböző terek funkcionálisan tökéletesen működjenek, esztétikailag illeszkedjenek. Ehhez nyújtanak segítséget a térburkolatok. Ezek a burkoló elemek a szivárvány minden színében és rengeteg formában kaphatóak. Járdáink, kocsibejáróink, parkjaink kialakításában csak a fantáziánk szabhat határt. A térkövek, mindenhol jelen vannak, legyen az nagyterhelésű kamionparkoló vagy családi ház kerti tipegője. A térburkolat egyre nagyobb mennyiségben kerül felhasználásra, évente többszázezer négyzetméterrel nő az elkészült burkolatok területe.

Mintakertünkben megtekintheti térkő kínálatunkat.

mintakert mintakert 2

mintakert 3 mintakert 4

Térburkolatok szakszerű kivitelezésének leírása:
Minden térkővel burkolt felület akkor lesz megfelelő, ha azt az adott hely talajvíz viszonyaihoz, - a tényleges teherbíráshoz-, a csapadékvíz elvezetéséhez megfelelően tervezzük és szakmailag tökéletesen kivitelezzük.

Az alépítményhez a hajlékony útpályaszerkezetek méretezési utasítása a mérvadó. Az aszfaltburkolat alá készített különböző teherhordó rétegek helyett, kötőanyag nélküli mechanikai stabilizáció kerül. Ha a formailag és a célnak megfelelő vastagságú követ kiválasztottuk, következhet a kivitelezés. A forma és a szín kiválasztásánál figyelembe kell venni a környezetet.

A tükör készítésénél az előzőekben leírtak mellett az oldalirányú lejtések figyelembe vételével a talaj Trg 90%-os tömörítése szükséges (vibrohengerrel, vibrolappal). A tömörített földre kerül a zúzalék ágyazat, amit rétegenként ismét tömöríteni kell. A zúzalékágyazat tömörsége Trg 95%.

Az elkészített alapra kell teríteni a lejtésnek megfelelő a laza homok-, vagy finomabb zúzalék ágyazatot, és vezető léc segítségével síkba húzni. Ezek után helyezzük a térburkolatot, térkövet az ágyazatra. Ez történhet kézzel vagy géppel úgy, hogy a követ magunk előtt rakjuk. Az előkészített ágyazatra lépni már nem szabad! Ha ez megtörtént, a fugákat besöpörjük homokkal, majd lapvibrátorral bevibráljuk. Ha szükséges, újra besöpörjük homokkal, majd a felesleges homokot letakarítjuk a felületről.

Térburkolat/Vízelvezetés:
A csapadékvíz elvezetés történhet a teherhordó réteg megfelelő lejtésével, nagyobb burkolt felületeknél indokolt az előregyártott folyóka elemek beépítése is. Nemcsak a felületi víz, hanem a szivárgó vizek drainezéssel történő elvezetése is fontos a térbulatok alkalmazásánál.

fektetés