Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Riolit Lapos Szikla (ömlesztett) ( /kg)
85 Ft
Menny.:kg

Riolit Lapos Szikla (ömlesztett) ( /kg)

Méret
100-400 mm
Kiszerelés
85 Ft
Menny.:kg

A kerten belül, ha van lehetőségünk sziklakertet létesíteni, akkor egy igazán különleges látványelemet hozhatunk létre. A fantáziánkra van bízva, hogy hegyvidéki, tengerparti vagy éppen mediterrán hangulatot szeretnénk teremtetni. Ha van olyan része a kertnek, amely eddig nem volt túl hangsúlyos, akkor egy sziklakerti koncepcióval változtathatunk rajta.
Egy kert attól lesz igazán különleges, ha visszatükrözi a használója egyéniségét. Mi is mutathatná meg a legjobban az egyediségünket, mint egy saját ötleteken alapuló sziklakert.

Ezeket a sziklakerti köveket mindig érdemes személyesen megnézni, mert minden szögből más-más képet mutatnak, vannak kisebbekk, nagyobbak, a megfelelő tervezéshez látni kell őket. Ha valamelyik megtetszik akkor pedig ajánlott rá lecsapni, mert pont olyan, ami "első látásra szerelem", lehet nem lesz többször. A sziklakerti kövek kiválasztására érdemes tehát időt szánni, mivel ezek a kertépítési kellékek alapvetően határozzák meg a leendő sziklakert szépségét. Ha kisebb kövekből, sziklákból áll a sziklakert, egy része eleve a földben lesz elhelyezve, így ha azok túl aprók, csak tömegesen érvényesülnek jól. Lépcső vagy terasz mellett is szépen mutat. A terepadottsághoz, a kert elrendezéséhez érdemes igazítani a sziklakerti köveket, hogy egy egységet alkosson a kert többi részével.


A sziklakerteknél nagyon fontosak az arányok, hogy pontosan milyen céllal kerülnek kialakításra. A kert központi eleme, vagy eltakarás céljából készül, eszerint lehet összeválogatni a megfelelő köveket, ráadásul mivel különböző méretűeksúlyúak, így könnyebb átlátni, hogy melyikkel, hogyan lehet majd dolgozni a kertünkben. Ha vannak már tervek, hogy milyen virágokkal képzeljük el a sziklakertünket, az egymáshoz közel helyezkedő kő és növény kifejlett méreteihez érdemes a köveket keresni, hogy szép, harmonikus hatást érhessünk el.

 

Info: Fontos szempont lehet még, ha van kisgyermek, háziállat ami hozzáférhet a sziklakerthez, akkor érdemes alacsonyabb, kisebb léptékű sziklakertben gondolkodni, a balesetek elkerülése érdekében! 
 

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE
 

     
 

Mintadarab megtekinthető:   1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: TERSZK005
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A weboldalon található díszítő sziklákról, koptatott sziklákról, óriás sziklákról, sziklakerti kövekről a képek illusztrációk, mindenképpen érdemes személyesen megnézni az aktuális kínálatot!

Kiszerelés:
/ Kg
/ Big-Bag zsák (1000kg)

Ajánlott: Rossz víz elvezetésű, vagy enyhén lejtő sziklakerteknél, vízelvezető réteg szükséges az aljára, nagyobb szemű zúzalékot, kavicsot célszerű elhelyezni, hogy az alján összegyűlő vizet elvezesse. A földréteg közé folyását geotextiliával célszerű megakadályozni. Drénréteg elhelyezése a lejtős vagy jó vízáteresztő képességű (pl: homoktalaj) sziklakerteknél nem indokolt.

Lejtős terepen a rétegeket majdnem vízszintesen célszerű kiképezni, lapjukra fektetett, enyhén hátrafelé dőlő kövekből. Az így elhelyezett kövek szilárdsága stabil és a ferde felületük révén a víz hátrafelé a növények gyökereihez folyhat.

Meredeken lejtő területeknél a köveket szorosan rakjuk egymáshoz, hogy a laza talajt jobban megtartsák. Az egyes sziklákból megépített rétegek vastagságát és a kövek egymástól való távolságát folyamatosan változtassuk, hogy minél természetesebb hatást keltsenek.

Az építést mindig lentről érdemes kezdeni majd fokozatosan haladjunk felfelé. Figyeljünk a sziklakerti kövek stabilitására is, a nagyobb, erősebb köveket a sziklakert alján alkalmazzuk. Az építés minden lépése közben gondoljunk arra, hogy az a legvégén, hogy is fog egy egységes képpé összeállni. Nem árt, ha a nagyobb köveket már a legelején megpróbáljuk arányosan szétosztani a teljes területen, és különösen azokra a részekre kell itt gondolni ahol nagyobb szintkülönbségeket akarunk áthidalni. Így a végén nem érhet meglepetés, mikorra már csak a kisebb kövekből tudunk gazdálkodni.

Sok kis növényként megvásárolt örökzöld idővel teljesen a sziklakertünk fölé nőhet és kitakarja annak egy nagyobb részét. Közben sok kisebb növényt is elnyomva. Az erősen terjedő talajtakaró növényeknek érdemes sziklákból elhatárolásokat csinálni.

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

Az óriás szikla szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék darabszámától és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.

Fontos infóA gyártók felszámolhatnak különböző díjakat, mint raklap betéti díj (ez visszajár Önnek, ha visszahozza a raklapot), 
raklap használati díj vagy csomagolási díj (ki, hogy hívja), illetve, ha nem teljes raklapról van szó, akkor raklap bontási díjútdíj