Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Klinker téglaszelet, vörös (bontott) (25 x 5 x 1 cm)
5.490 Ft
Menny.:m2

Klinker téglaszelet, vörös (bontott) (25 x 5 x 1 cm)

Méret
25 x 5 x 1 cm
Szín
Téglavörös
5.490 Ft
Menny.:m2

Nagyjából 5000 éve ismerjük és használjuk a különféle agyagtéglákat, mígnem a technika fejlődésével, a magas hőfokon égetéssel megszülethetett a nagy keménységű klinkertégla. A lényeges különbségeket az eltérő égetési hőmérséklet adja, melynek számos előnyét megtapasztalhatjuk az alkalmazás során.

A klinkertéglák különféle színű, tónusú agyagból, színezőanyagok és vegyszerek hozzáadása nélkül, igen magas 1100-1200 °C hőmérsékleten kerülnek kiégetésre. A gondosan előkészített és tömörített agyag az olvadáspont közelében vegyileg átalakul, így létrejön a nagyon kemény, víznek és fagynak, vegyszereknek, UV-sugárzásnak ellenálló klinkertégla. Az építőiparban kiválóan és sokoldalúan alkalmazható hosszú élettartamú, minőségét megtartó, standard építőanyag.

A kiégetett anyagban nagy mennyiségben képződik a szilikátüveg olvadék, mely csökkenti a benne lévő pórusokat. A kiégetett klinkertéglák szilárdsága ezért nagyobb az általános falazó, és falburkoló téglákénál és a vízfelvevő képességük is jóval alacsonyabb, ez által a klinkertégla hosszú távon is fagyálló. Az agyag önmagában is tűzálló és természetesen ez a tulajdonsága kiégetés után is változatlan marad, azonban az égetés hatására kialakult szövetszerkezet eredményezi azt, hogy tűz esetén is sokáig megtartja teherhordó képességét.

  Minimum 8-10 mm széles fugával érdemes ragasztani.

 

A különféle célokra, sokféle formájú és méretű klinkertégla falazó, illetve burkolóelemek és lapok készülnek.

Ajánljuk: Külső és Belső térben is alkalmazható, Lakó- és középületek külső homlokzatához, Kéményekhez, Lábazatokhoz, Kerítésekhez, Kerti építményekhez, Konyhafalakhoz, Pultokhoz, Kandallókhoz, Pincék burkolásához, dekorációs célokhoz.

 

 • Természetes anyag
 • Környezetbarát
 • Esztétikus, reprezentatív burkolások lehetősége
 • Kreatív építészeti megoldások lehetősége
 • Vízállóság
 • Fagyállóság
 • Tűzállóság
 • Mechanikai ellenálló képesség
 • Kémiai ellenálló képesség (savállóság)
 • Időtállóság (a mechanikai szilárdság és vegyi stabilitás eredménye)
 • Csekély karbantartási igény
 • Hosszú élettartam
 • BONTOTT TÉGLASZELET
   

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE
 

           
 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: TEGBUR041
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A weboldalon található képek illusztrációk, mindenképpen érdemes személyesen megnézni az aktuális kínálatot!

Méret (Hosszúság / Szélesség / Vastagság):
25 x 5 x 1 cm

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

A bontott klinker tégla szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék darabszámától és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.

Fontos infóA gyártók felszámolhatnak különböző díjakat, mint raklap betéti díj (ez visszajár Önnek, ha visszahozza a raklapot), 
raklap használati díj vagy csomagolási díj (ki, hogy hívja), illetve, ha nem teljes raklapról van szó, akkor raklap bontási díjútdíj


 : Klinkertéglából teherhordó fal is épülhet, de jellemzőbb a kéregfalas megoldás, ahol a klinkertégla-sor védi a hőszigetelést, és a tényleges falszerkezetet.

 : Teherhordó vagy terhet nem viselő, látszó falszerkezetek és falazat-burkolatok: lakó- és középületek dekoratív, külső homlokzatfelületeinek és kéményeinek igényes burkolására, kerítések és kerti építmények építésére alkalmas, sav- és fagyálló, égetett agyag burkolóelem.

 : Téglaburkolások elsősorban épületek külső felületeinek, homlokzatainak, lábazatainak, kéményeinek, illetve kerítések és kerti építmények fagyálló, időtálló burkolására és díszítésére alkalmazhatók, de díszítésre beltérben is esztétikus felületek képezhetők téglaburkolással.

 : Egyes típusokat kifejezetten homlokzatok burkolására készítik. Minden környezeti hatásnak tartósan ellenállnak, ezért burkolhatók velük lábazatok, teljes homlokzatok, készíthetők belőlük homlokzati díszítések.

 : Belsőépítészeti szerepük is jelentős: konyhafalak, pultok, kandallók, pincék burkolása, dekorációs célokra kiválóak.

 : Külső és belső térben egyaránt alkalmazhatók a klinker padlóburkoló lapok, ezek szilárd aljzatra ragasztandók. A lapokhoz lépcsőképző formadarabok tartoznak. A homlokzatburkoló klinkerlapok ragaszthatók polisztirol alapú homlokzati hőszigetelő rendszerre is.

 : Nem alkalmazhatók alulról vagy hátulról ázó, szigeteletlen épületlábazatok és támfalak esetén.

 : Költségek tekintetében úgy 10-15%-kal drágább a klinkertégla, mint a hagyományos burkolótégla és a mészhomok tégla, bekerülési összesített értéket kalkulálva. (A hagyományos téglák időjárás és savállósága csekély, kivirágzik, fagyállósága gyenge.)

 : Hátránya még, hogy beépítése bonyolultabb, nagyobb szaktudást igényel, különösen a többrétegű falszerkezetek megépítése esetében.
A belső porózus teherhordó téglafal biztosítja a jó hőszigetelő és hőtároló képességet, a légrés gyorsítja a kifelé haladó pára eltávozását, a külső felületre kerülő klinkertégla pedig árnyékol, megvédi az alap falszerkezetet a napsugárzás közvetlen hatásától.

 : Klinker burkolólapok hibája, és ezáltal hátránya is lehet, hogy a hosszú égetés közben létrejött különféle zsugorodás miatt a méretük is többnyire eltérő lesz. Ebből kifolyólag a klinker burkolás csak széles és nem egyöntetűen egyenletes fugahézaggal kivitelezhető. A klinker burkolólap jellegéhez, megjelenéséhez viszont illik ez a szélesebb fuga. Hogy ezek a hibák kevésbé legyenek észrevehetők, az általános módszer az, hogy minimum 8-10 mm széles fugával kell őket ragasztani.

 : Nehezen megmunkálható, egyenes vágott felület csak gyorsdarabolóval készíthető. A klinkertéglák darabolásához elsősorban vizes gyémántvágó használata javasolt.