Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Folyami Mosott Homok (0-1 mm) ( /m3 )
9.500 Ft
Menny.:m3

Folyami Mosott Homok (0-1 mm) ( /m3 )

Kiszerelés
Ömlesztett /m3
9.500 Ft
Menny.:m3

Folyami homok jellemzői, felhasználása:
A folyami homok 0-1 mm szemcsenagyságú ömlesztett anyag, mint a bányahomok, azonban már a szín, az érzet tekintetében is éles különbségek érzékelhetők a kettő között. Egy lényegesen szürkésebb, kavicshatású, a szemcséi élesek és szúrósak, ami azért fontos, mert például cementhabarccsal kiegészülve a homokszemek sokkal masszívabb és stabilabb felületet, erősebb kötést tudnak kialakítani egymással. A mosott homokból készült vakolat nem repedezik.  Sokan nem tudják, hogy a mosott homok alkalmazható kötött talaj lazítására is.

A folyami homokot minden esetben mossák és rostálják a kiemelést követően, így rendkívül homogén, egységes anyag, amiben nem lehet semmiféle agyag vagy más idegen, esetleg szerves anyag. Noha a legtöbb esetben szürke színű, azonban változhat az árnyalata, így nem kell megijedni, ha esetleg nem tiszta szürke, hanem fehéresebb folyami homokot kaptunk. A lényeg a szemcseméret, ami maximum 1 mm, illetve annál kisebb lehet.

Ha vakolási munkálathoz keresünk megfelelő ömlesztett anyagot, akkor a folyami homok a legjobb megoldás lesz. Szokták használni például simítóvakoláshoz, hiszen rendkívül jó tapadást nyújt a vakolat számára. Gyakran alkalmazzák falazóhabarcs készítésére, hiszen betonban is megállja a helyét.  Az anyag által létrehozott építőelemek tartósságukkal és stabilitásukkal biztosítják az épületek hosszú élettartamát.
A térkövek alatt is alkalmazható, hiszen sokkal stabilabb, masszívabb fundamentumot biztosít a kisebb-nagyobb betonkockák számára, miközben nemcsak alapozáshoz lehet kiváló, a térközökbe, fugákba is nagyszerű választás

Használható az építőiparban házépítés, házfelújítás során falazáshoz, vakoláshoz. Vízzáró lábazatok készítéséhez is alkalmas. Gumimedencék telepítésénél a medence fenekének kiképzéséhez is ajánlott.

 Vastagabb betonfelületekhez értelemszerűen nem túl gazdaságos, illetve nem is túl hatékony megoldás. Vízzáró lábazatok készítéséhez nem alkalmas.

 

  • Masszív, Stabil
  • Jól tapad
  • Térkövezéshez
  • Falazóhabarcshoz
  • Vakoláshoz (nem repedezik)
  • Házépítéshez, Felújításhoz
  • Gumimedencék alá
     

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE
 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: OMLHMK011
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek.

Megnevezés: Kiszerelés:
Bánya Homok (0-1 mm) Ömlesztett / m3
Folyami Homok (0-1 mm) Ömlesztett / m3

Mennyibe kerül a kiszállítás?

Az ömlesztett anyag szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék mennyiségétől és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.