Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Durisol Magaságyás, U-alakzat, leier (340 x 230 x 80 cm)
464.900 Ft
Menny.:db

Durisol Magaságyás, U-alakzat, leier (340 x 230 x 80 cm)

Méret
340x230x80 cm
Típus
U-alakzat
464.900 Ft
Menny.:db

Egy kert nagyon sokféle lehet. Legyen szó akár mediterrán, japán, sziklakerti vagy bármilyen típusú kertről, egy olyan rész a kertünkben biztosan lesz, ahol akár veteményes kerül kialakításra. A kertészkedés mindenképpen hasznos az egészségnek, ráadásul az a termés lesz a legfinomabb, amiben benne van a saját kezünk munkája. A kertészkedés bizony fárasztó tud lenni, de ma már van megoldás arra, hogy ne kelljen annyit hajolgatni.
A derekunk garantáltan megfogja hálálni, ráadásul az egyedi Leier Durisol magaságyás tervezése könnyedén megvalósítható, hiszen külön-külön is beszerezheti a magaságyás egyes elemeit, így teljes szabadságot kap a tervezésben és az összeállításban. Képes áthidalni a rossz minőségű talaj, a kis alapterület és a városi környezet kihívásait, miközben környezetbarát. Anyagát a mineralizált, újrahasznosított faforgács adja, így természetes és környezetkímélő.
Egyedi kialakítása miatt a magaságyás kis helyen, s akár olyan területen is megvalósítható, ahol egyébként nem volna lehetőség a termelésre. Nagy előnyére szolgál, hogy szerkezete miatt a növények ápolása meghajlás, guggolás nélkül, egyenes derékkal, akár ülve is végezhető.
A vegyes növényállomány miatt a növények gyorsabban fejlődnek, erőteljesebbek lesznek, s ezáltal vegyszeres növényvédelemre nincs szükség, szabad utat engedve ezzel a bio termelésnek. A Leier által fejlesztett, magaságyásokhoz való elemrendszer alapanyaga: Durisol, azaz híg betonnal átitatott - mineralizált - faforgács, ami egy formába sajtolva megszilárdulása után, egy az időjárási viszontagságoknak, de még a tűznek is ellenál anyag, mindemellett kis fajsúlya miatt könnyű vele dolgozni.

 

 • Páraáteresztő képesség
 • Fagyállóság
 • A környezetvédelem aktív támogatása
 • CO2 felvevő képesség
 • Önműködő víztelenítés
 • Tűzállóság
 • A nyersanyag és a hulladék 100%-os körforgása
 • A termék nem tartalmaz műanyagot
 • Természetközeli megoldás
 • Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre
 • Egyszerű szerelhetőség
 • Nincs bonyolult fóliabetét
 • Nem szükséges alépítmény, illetve alapozás
 • Rugalmas kialakíthatóság
 • Sötét színezés a napfény jobb elnyelésére
 • Egyszerű kiviteli formák
 • Rozsdaálló kivitel
 • Esztétikus megjelenés
   

Infó: Szükséges virágföld mennyisége (a magaságyás űrtartalmának 1/5 része):20 zsák - 40 l / zsák = 800 l A szett nem tartalmazza a szükséges virágföld mennyiségét.
 

Magaságyásaink alá, ha Geotextíliát helyezünk, meggátolhatjuk a gyomosodást.
 

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE

 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: KERMAG031
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek. A Durisol elemeknél azonos színű blokkok közt árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Kisméretű méreteltérések a technológia velejárói lehetnek

Típus: Méret: Csomag tartalma:
Durisol Magaságyás - Négyzet alakzat 120x120x80 cm Kerti elem 16 db, Csap: 4 db
Durisol Magaságyás - Téglalap alakzat 230x120x80 cm Kerti elem 24 db, Csap: 6 db, Kerti merevítő: 2 db
Durisol Magaságyás - "L" alakzat 230x230x80cm Kerti elem 32 db, Csap: 8 db, Kerti merevítő: 4 db
Durisol Magaságyás - "U" alakzat 340x230x80 cm Kerti elem 48 db, Csap: 12 db, Kerti merevítő: 8 db
Durisol Magaságyás - "U" plusz alakzat 450x230x80 cm Kerti elem 56 db, Csap: 14 db, Kerti merevítő: 10 db
Durisol Magaságyás - Hatszög alakzat átmérő: 187 x 80 cm Kerti elem 24 db, Csap: 6 db
Durisol Magaságyás - Négyzet alakzat + Palántázó 120x120x80 cm Kerti elem 16 db, Csap: 4 db, Palántázó felépítmény: 1 db
Durisol Magaságyás - Téglalap alakzat + Palántázó 230x120x80 cm Kerti elem 24 db, Csap: 6 db, Kerti merevítő: 2 db, Palántázó felépítmény: 1 db
Durisol Magaságyás Palántázó elem - Négyzet alakú 120x120 cm Palántázó felépítmény: 1 db
Durisol Magaságyás Palántázó elem - Téglalap alakú 230x120 cm Palántázó felépítmény: 1 db
Durisol Komposztáló 120x120 cm Komposztáló: 1db (Súly kb.: 500 kg)
Durisol Magaságyás Alapelem 120x20x10 cm Durisol Magaságyás Alapelem: 1db
Durisol Magaságyás Rögzítő szeg 80 cm Durisol Magaságyás Rögzítő szeg: 1db
Durisol Magaságyás Keresztmerevítő 100 cm Durisol Magaságyás Keresztmerevítő

Egyszerű összeszerelés 3 lépésben:

1. lépés: A talaj kiegyenlítése vízmérték és lécek segítségével.

2. lépés: Az elemek összeállítása, míg a magaságyás el nem éri a kívánt formát.

3. lépés: Az elemek összeszegelése a legfelső elemtől a legalsó felé haladva. A szegek anyaga horganyzott acél, így rozsdásodással nem kell számolni.

A magaságyás rétegei:

1. Az első, letaposottan 20 cm vastag réteget lassabban korhadó, vastagabb faágak alkotják, érdemes ezeket apróra összevágni, könnyebb letaposni.
2. A következő réteg gyorsabban korhadó kerti hulladékokból áll. Venyigék, gazok, nádak, széna, és minden, ami még ősszel, vagy tavasszal kigyomlálásra került. Ez a két réteg lassú rothadása hőt ad át a felsőbb rétegeknek.
3. A harmadik réteghez vagy gyeptéglákat ásunk ki és fordítunk fejjel lefelé, vagy fűnyírás utáni nyíradékot öntünk bele, a tetejére pedig pár ásónyi kerti földet szórunk, illetve ha van, fenyőkérget.
4. A negyedik, már termőréteghez érett komposzt szükséges. Akár házi, akár vásárolt komposztról beszélünk, bármi megfelel. Keverjünk bele egy kis szalmás szarvasmarhatrágyát.
5. A legfelső réteg kerti termőtalajból áll. Elkeverhetjük palántafölddel és egy kis fahamuval, biohumusszal a lényeg hogy morzsolódós és gazdag legyen.

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

A magaságyás szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék darabszámától és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.

Fontos infóA gyártók felszámolhatnak különböző díjakat, mint raklap betéti díj (ez visszajár Önnek, ha visszahozza a raklapot),
raklap használati díj vagy csomagolási díj (ki, hogy hívja), illetve, ha nem teljes raklapról van szó, akkor raklap bontási díj, útdíj