Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Daráltföld, komposzttal ( /m3 )

Daráltföld, komposzttal ( /m3 )

Kiszerelés
Ömlesztett /m3

 CSAK RENDELÉSRE, KISZÁLLÍTÁSSAL!
 CSAK BUDAPESTI SZÁLLÍTÁS MEGOLDHATÓ!


Daráltföld, komposzttal jellemzői, felhasználása:

A darált termőföld, komposzttal, a natúr termőföldből és komposzt keverékéből készül, magas tápanyagtartalmú föld, mely alkalmassá teszi különböző kertészeti, kertépítési feladatok elvégzéséhez. Ez a föld már mindenre alkalmas, bármilyen növény ültetése lehetséges, fák, bokrok , cserjék ültetéséhez, rossz minőségű termőföld feljavításához, konyhakert létesítéséhez, magaságyás feltöltő anyagként.

A kávézacc, a tojás- és banánhéj felturbózza a rosszabb minőségű talajt a kertben. A szemétbe szánt hulladékok a föld javításában tudnak nagy szerepet játszani.
Szerves ásványanyag forrásként tápanyagok kerülnek a földbe, és egyben a vízelvezetési tulajdonság is megnő.
A lazább és könnyebb szerkezetű talaj sokkal jobban szellőzik, mint a tömörített változata. Érdemes tehát ilyen földet választani termőföldnek.

A földigilisztáktól sokan viszolyognak, pedig a legjobb minőségű talajok egyik fokmérője a jelenlétük. Érdemes betelepíteni őket, mert az általuk kialakított alagút rendszer révén a levegő és a víz is könnyeben utat talál magának.


A darálási folyamat nagy előnye még, hogy a nagyobb növényi hulladékokat, faágakat, gyomokat kiiktatja. Így ez a termőföld már kiválóan használható finomabb földmunkákhoz is. A komposzt tartalmú termőföld elkészítésekor az alap termőföldhöz hozzáadják a komposztot, egy homlokrakodó gép segítségével. Ez összekeveri, hogy a komposztált föld szerkezete minél homogénebb legyen. Darálni, rostálni csak száraz időben lehetséges!

 

 A növényeknek négy fő tápanyagra van szükségük számos nyomelem mellett- igaz eltérő mennyiségben, amelyet a növény az aktuális igénye alapján hasznosít, független attól, hogy ez szerves vagy szervetlen eredetű. A nitrogén a fehérjék legfontosabb összetevője, egyben gyorsítja a növekedést. A magnézium legfontosabb eleme a klorofillnak a nitrogénnel együtt. A káliumnak a gyümölcsérlelésben van szerepe, a foszfornak pedig a virágzásban.

 A termőföld terítési vastagsága füvesítéshez 10-15 cm. A termőföld elterítés után kb.: 10-15%-ot tömörödik ezért rendelés előtt ezt érdemes figyelembe venni. 1 m3 termőföld 10 cm vastagságban, beleszámítva a tömörödést kb.: 8-9 m2-re elég. 1 m3 termőföld súlya 1,4-1,5 tonna (nedvességtartalom függvénye)
 

  • Fák, bokrok, cserjék ültetéséhez
  • Rossz minőségű termőföld feljavításához
  • Konyhakert létesítéséhez
  • Magaságyásokhoz
  • Emelt ágyásokhoz
  • Virágládákhoz
  • Növények számára fontos tápanyagokat tartalmaz.
     

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE

 CSAK RENDELÉSRE, KISZÁLLÍTÁSSAL!
 CSAK BUDAPESTI SZÁLLÍTÁS MEGOLDHATÓ!


Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: OMLFLD071
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek.

Megnevezés: Kiszerelés:
Natúrföld Ömlesztett / m3
Daráltföld Ömlesztett / m3
Natúr Trágyásföld Ömlesztett / m3
Darált Trágyásföld Ömlesztett / m3
Natúr Trágyásföld Komposzttal Ömlesztett / m3
Darált Trágyásföld Komposzttal Ömlesztett / m3
Natúrföld Komposzttal Ömlesztett / m3
Daráltföld Komposzttal Ömlesztett / m3
Marhatrágya Ömlesztett / m3

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

Az ömlesztett anyag szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék mennyiségétől és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.