Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek
 Személyre szabott tanácsadás
Személyre szabott tanácsadás
Kedvező szállítás
Kedvező szállítás
Széles választék
Széles választék
Cobra Párkány / Fedlap (egyedi méret x 2 cm vastag)
99.000 Ft
Menny.:m2

Cobra Párkány / Fedlap (egyedi méret x 2 cm vastag)

Méret
Egyedi x 2 cm vastag
99.000 Ft
Menny.:m2

A természetes kövek a föld mélyén fejlődnek évszázadokon keresztül. Ilyen a gránit és a mészkő is. Amikor egy kőpárkány felkerül a helyére, akkor onnantól már meg is mutatja a felbecsülhetetlen előnyeit mind hasznosság, mind szépség tekintetében. Általában szeretünk hosszú távra tervezni, legalábbis a házunkat illetően biztosan. Csak nézzünk meg pl. egy 200 éves, gránitból készült obeliszket! Az eredeti, határozott formáját mutatja, pedig két évszázad alatt bőven kijutott neki fagyból, esőből, hóból, erős napsugárzásból.
A gránitra jellemző a pettyszerűség, széles színválasztékban pompázik és az említett időtállósága egyedülálló. A világszerte ismert szentpétervári Téli Palota egy része például gránitból készült.
A klasszikus mészkövet pedig évszázadok óta építőanyagként használják. Itt is van példa bőven, az Országház és a Westminster-palota létrejöttében is fontos szerepet játszott ez a természetes anyag, de ott van a római travertin mészkő, amelyből a Colosseum épült.

Csak gondoljunk bele. Eltelik pl. 15 év és a párkány megjelenése szinte ugyanolyan, mint új korában. A kőpárkánynál ez nem álom, hanem valóság, hiszen a kő ablakpárkány gondos tisztítással, (impregnálással) nemcsak 10-20 évig, hanem életre szólóan, több generációt kiszolgálva mutathat esztétikus megjelenést.

Sem fagy, sem eső, sem erős napsugárzás meg sem kottyan a kőpárkánynak. Egyáltalán nem púposodnak, nem vetemednek. Kültéri kőpárkányként és belső könyöklőként is ugyanazt a minőséget hozzák. Ráadásul a szakszerűen elkészített kőpárkányok megvédik az ingatlan falazatát a beszivárgó nedvességtől, megőrzik a falak kifogástalan állapotát.
 

 • Kimagaslóan esztétikus megjelenés
 • Kül- és beltéren is használható
 • Tisztításuk egyszerű
 • Fagyálló
 • Rendkívül tartós
 • Időtálló és ellenálló
 • Rugalmas felhasználási területek
 • Természetes hatás, nem vetemedik!
 • Egyedi méretre vágás!
   

Kérdése lenne? Segítünk! Írjon nekünk: KATT IDE
 

        

Fontos: Lényeges, hogy a párkányokat savas takarítószerekkel (Hypo, Domestos) semmiképpen se tisztítsa.
 

A kőpárkányok ápolása:

Az impregnálás kulcsfontosságú, de a gránit kőpárkány ezen kívül semmilyen különlegesebb ápolást nem igényel. Ugyanis az impregnálásnak köszönhetően az összes irritáló szennyeződés, festék, olajos anyag könnyedén eltávolítható a felületéről.

A mészkő ablakpárkány érzékenyebb párkányfajta, hiszen hamar megárt neki a sav, lúg, karcolás, és olyan mechanikai hatás, mint pl. az ütés, és az esetleg éles eszközökkel való érintkezés. Ezért kell mindenképpen karbantartani őket.

 

Mintadarab megtekinthető: 1106 Budapest Keresztúri út 94
Mintadarab megtekinthető: 1181 Budapest Méta utca 2
Cikkszám: PARFED011
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Infó: A hőhíd jelensége

A hőhíd akkor alakul ki, amikor a kinti meleg vagy hideg, a falak bizonyos pontjain érintkezik a belső levegő hőmérsékletével. Ezek az apró hézagok hatalmas problémát okozhatnak, mivel így könnyedén nedvesség juthat be a házba.

Mi lehet a hőhíd „ellenszere”?

Példa 1. Hajtsa be a párkányfogadó és a kőpárkány csatlakozásánál a hézagzáró szalagot és rögzítse szilikonnal!

Példa 2. Fújja ki az ablak alatti részt purhabbal, majd rakja rá a hézagzáró szalagot! Ezután a párkány belső élére nyomjon szilikont és úgy nyomja neki a párkányt a párkányfogadónak!

Mindkét fenti művelet lehetővé teszi, hogy megakadályozza a hőhíd kialakulását, ami által nem juthat be nedvesség a házba, sőt mi több, elkerülheti az egészségtelen penészesedést.A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságban eltérhetnek.

Méret:
egyedi x 2 cm vastag

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÍTÁS?

A párkány szállítási díja változó és nagyban függ a megrendelt termék darabszámától és súlyától is, ezért nagyon nehéz előre megmondani, hogy átlagosan mennyibe kerül a házhoz szállítás. Kollégáink a megrendelést követően felveszik a kapcsolatot a fuvarozó cégekkel és mindig a legkedvezőbb árajánlatot fogadják el. Így biztosítjuk Önnek, hogy mindig a lehető legjobb áron tudjuk leszállítani rendelését. Minden esetben előre tájékoztatjuk a kiszállítás díjáról és idejéről, az Ön beleegyezésével kezdjük el a fuvar megrendelését.

Fontos infóA gyártók felszámolhatnak különböző díjakat, mint raklap betéti díj (ez visszajár Önnek, ha visszahozza a raklapot), 
raklap használati díj vagy csomagolási díj (ki, hogy hívja), illetve, ha nem teljes raklapról van szó, akkor raklap bontási díjútdíj