Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek

Beltéri falburkolat ötletek: a 8 legjobb megoldás

Minden otthonnak szerves részét képezik a falburkolatok. Ha nem elégszünk meg az egyszerű festékkel, hanem valami különlegesebbet választunk, azzal sokat javíthatunk bármelyik szoba megjelenésén. Ezek szerintünk a festék mellett a legjobb beltéri falburkolat ötletek.

Beltéri falburkolat ötletek otthonra

Falmatrica

A falmatricák egyszerű, mégis dekoratív megoldások lehetnek, ha beltéri falburkolat ötletek után néznénk. Önmagukban ugyan nem falburkolatok, azonban a falra felhelyezve olyan mintákat, motívumokat is becsempészhetünk otthonunkba, amiket egyszerű festékkel nem tudnánk.

A falmatrica legnagyobb előnye, hogy egyszerűen felhelyezhető a falra és nem igényel teljes átépítést vagy felújítást. A darabokat akár már évek óta meglévő festett felületre is felragaszthatjuk, csupán arra érdemes figyelni, hogy ne zsíros falra kerüljenek, mivel ezen nehezebben tapadnak meg, így csökken élettartamuk.

Klasszikus beltéri falburkolat ötletek: tapéta 

A tapéta néhány évtizedre eltűnt a divatos falburkolati ötletek listájáról, napjainkban azonban újra kezd előtérbe kerülni. Alapvetően két irányvonalat követhetünk vele: az egyszerűségében elegáns vagy az összetettségében dekoratív stílust. Az egyszerűbb tapéták a legjobbak közé tartoznak, ha előszoba beltéri falburkolat ötletek terén kutakodunk, de hálószobákba, nappalikba is jól passzolhat. A bonyolult mintájú, esetleg sokszínű darabok azonban inkább szobákba illenek, mivel komplexitásukhoz szükséges a nagyobb tér és megfelelő természetes fény. Enélkül könnyen összenyomhatják a helyiséget és túlzsúfolt hatást kelthetnek.

Falamellák 

A falamellák manapság igen kedvelt beltéri falburkolat ötletek, hiszen egyszerűek és elegánsak. A keskeny falapok egy fekete vagy fehér lapra vannak rögzítve, amivel együtt felkerülnek a falra. Fontos, hogy ezt a megoldást ne válasszuk nagyobb felületek burkolására, mivel egy idő után a szem számára fárasztó és zavaró lehet – kisebb falszakaszokon azonban nagyszerűen használható.

Bőr burkolat

A bőr burkolatok igazi luxus érzését kelthetik – talán azért, mert nem megszokott burkolóanyagról van szó, vagy önmagában a bőr anyaga miatt. Mindenesetre gyönyörű és izgalmas felületek hozhatók létre a segítségével, amelyek jól illenek hálószobákba és nappalikba is egyaránt. Fontos azonban, hogy a bőr a falon felhasználva is érzékeny, emiatt nem ajánlatos magas páratartalmú helyiségekben (például konyhában, fürdőszobában) használni vagy olyan helyen, ahol könnyen sérülhet a fal.

Modern beltéri falburkolat ötletek: 3D burkolat 

Ha választanunk kéne, hogy mi a legizgalmasabb a beltéri falburkolat ötletek közül, vitathatatlanul a 3D burkolatra esne a választásunk. Az elemek általában valamilyen típusú műanyagból készülnek, emiatt könnyűek és felrakásuk is egyszerű. Számtalan változatban érhetők el: a geometriai formáktól kezdve egészen a fa hatású darabokon át a kőutánzatokig rengeteg opció közül válogathatunk.

Csempe

A csempe hagyományosan a fürdőszoba, esetleg a konyha burkolóanyaga, de mégis ki mondta, hogy nem lehet máshol is használni? A letisztult és modern vagy a mediterrán hangulat inspirálta otthonokban akár a hálószobákba, nappaliba is alkalmazhatjuk ezt a burkolati megoldást. A nagyobb darabokból álló csempe hűvös, mégis hívogató falburkolatot képezhet, ami alkalmas lehet kisebb falszakaszok és teljes falfelületek burkolására is.

Növényfal

Otthonokban még manapság is ritka, emiatt azonban nagyon egyedi megoldás a növényfal. Ennek lényege, hogy a fal felületére speciális kialakítású keret és tartók kerülnek, amelyekre rögzíthetők a mű vagy igazi növények. A növényfal legnagyobb előnye a csodálatos megjelenése: az egymást érő növények nem csak divatos, de egyben otthonos kinézetet is kölcsönöznek otthonunknak. Így mindegy, hogy vidéken, vagy egy nagyvárosi betondzsungel közepén élünk, segítségével minden nap közelebb érezhetjük magunkat a természethez.

A legjobb beltéri falburkolat ötletek: kőburkolatok 

Mi mással is zárhatnánk listánkat, mint a kőburkolatokkal? Volt már szó egyszerű, dizájnos, különleges és izgalmas megoldásokról, a kedvencünk azonban mindig is a kő marad. A kőburkolat ugyanis a hálószoba, előszoba, nappali beltéri falburkolat ötletek koronázatlan királya.

Nappali beltéri falburkolat ötletek

Kínálatunkban két fő kategória elemei közül válogathat: travertin mészkő és indiai falburkolat. Mindkét anyag használható kül- és beltéren is egyaránt, azonban különböző stílusokhoz ajánljuk őket.

A travertin mészkő egy hagyományosabb megoldás, mind anyagát, mind pedig megjelenését tekintve. Színpalettája hajaz a földszínekre, azaz barnás, szürkés árnyalatokban érhető el. A kisebb elemekből összeálló verziók mellett nagy lapokat is választhatunk, amelyek egységes felület kialakításában segíthetnek. A travertin mészkő burkolatok manapság szinte bármelyik otthonba jól tudnak illeszkedni, hiszen viszonylag semleges a megjelenésük. Ugyanakkor igazán elegáns és különleges megjelenést kölcsönözhetünk velük a szobáknak.

Az indiai falburkolat bár kevésbé tűnik ismerősnek, ugyancsak egy rendkívül sokszínű megoldásról van szó. Ezek a darabok már megjelenésükben is egzotikusak, ugyanakkor azt a természetet idézik, amelyet a világ minden táján ismerünk. Emiatt különböző stílusú otthonokban más és más módon hathat a falra felrakva.

Amennyiben a környezetük is a távolkeleti hatást erősíti, úgy az indiai falburkolat szinte egyenesen a keleti kontinensre repít minket. Ugyanakkor a hétköznapibb berendezés és dekoráció inkább a természet vonalát emeli ki, így az indiai gazdagság helyett egyszerű, ám annál megnyugtatóbb erdőben, folyók partján, hegyekben találhatjuk magunkat egy pillanatra.

Amennyiben kérdéseid merülnének fel a különböző beltéri falburkolat ötletek kapcsán vagy további tanácsokra lenne szükséged kőburkolatok terén, keress minket bizalommal!